Top Social

Lagu | Lily - Alan Walker, K-391 & Emelie Hollow (Lirik | Video Lirik)

Assalamualaikum, 안녕하세요

Kali ni aku nak share satu lagu bertajuk Lily yang kerapkali aku dengar waktu lapang atau rehat dari kerja. Jadi, kebetulan lah kan, baru-baru ni aku ada share satu video klip pendek kat  Instagram aku ni, yang berlatarbelakangkan lagu ni.

Jadi, ini jawapannya sis Aliza. Betul ini lagu, tajuknya : Lily, nyanyian kolaborasi : Alan Walker, K-391 & Emelie Hollow

Disebabkan itu, aku share lagu ni sebagai memori aku pernah minat lagu ni sangat-sangat. Dan, supaya aku lebih faham akan lirik lagu ni. Kalau cuba difahami, maksudnya deep sangat! 

Boleh dikatakan mendalam, sebab ia seakan berkaitan dengan kehidupan kita yang penuh dengan godaan luaran hingga kita terpukau dan mengabaikan nasihat mereka (insan kesayangan seperti ibu bapa/ ahli keluarga terdekat) yang lebih makan garam dalam tidak melakukan sesuatu yang boleh membahayakan atau membawa mudharat kepada kita.  Interpretasi aku sedikit begitu pada lirik-lirik lagu ini. Hehe, tapi tak sempat nak ulas lanjut...

Jadi, siapa yang berminat juga dengan lagu ni, boleh cikidout (baca yang betul: Check it out) yow~
 




Lily was a little girl
Afraid of the big, wide world
She grew up within her castle walls
Now and then she tried to run
And then on the night with the setting sun
She went in the woods away
So afraid, all alone

They warned her, don't go there
There's creatures who are hiding in the dark
Then something came creeping
It told her, don't you worry just

Follow everywhere I go
Top over the mountains or valley low
Give you everything you've been dreaming of
Just let me in, ooh

Everything you want in gold, I'll be the magic story you've been told
And you'll be safe under my control
Just let me in, ooh
Just let me in, ooh

She knew she was hypnotized
And walking on cold thin ice
Then it broke, and she awoke again
Then she ran faster than
Start screaming, "Is there someone out there?"
Please help me
Come get me
Behind her, she can hear it say

Follow everywhere I go
Top over the mountains or valley low
Give you everything you've been dreaming of
Just let me in, ooh
Everything you want in gold, I'll be the magic story you've been told
And you'll be safe under my control
Just let me in, ooh
Just let me in, ooh
Ooh, ooh, ooh, ooh
Ooh, ooh, ooh, ooh
Everything you want in gold, I'll be the magic story you've been told
And you'll be safe under my control
Just let me in, ooh
Follow everywhere I go
Top over the mountains or valley low
Give you everything you've been dreaming of
Just let me in, ooh
Then she ran faster than
Start screaming, "Is there someone out there?"
Please help me
Just let me in, ooh


Audio boleh dengar kat bawah ni, sambil dengar sambil tengok lirik gituuu~




Sumber Lirik : Google ---> LyricFind
Penulis Lirik : Alan Olav Walker / Didrik Handlykken / Emelie Hollow / Kenneth Nilsen / Lars Kristian Rosness / Magnus Bertelsen / Oda Evjen Gjovag
Credit of Lily lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC, Peermusic Publishing

Nota kaki : Ulasan aku akan kongsikan kemudian. Tunggu kesempatan yang ada ya. Dah pukul 3 pagi ni. Penat. Mengantuk T_T
9 comments on "Lagu | Lily - Alan Walker, K-391 & Emelie Hollow (Lirik | Video Lirik)"
  1. suka jugak lagu ni. Masa dengar tu pun dah boleh nampak penceritaan dia sebab lirik dia tak tersirat sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rentak muzik dia sedap kan.. betul, liriknya tak terlalu tersirat..

      Lagi2 part Lily was a lil' girl that afraid of the big wide world tu...

      Lily tu seakan menggambarkan sebahagian awal kehidupan kita sebelum benar2 'berdiri atas kaki sendiri'

      Delete
  2. been addicted to this song since last month, lepas tgk OFFGUN fanmade video hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha this song surely addictive yup hahaha. Omg I wanna watch those fanmade

      Delete
  3. suka giler lagu ni. bila rasa down, dia macam bagi semangat gitu. :)

    ReplyDelete

❤ Harap anda sudi meninggalkan komen berbaur suci lagi murni pada entri tidak seberapa ini. Terima kasih ❤

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature